Savez za Željeznicu

TŽV Gredelj isporučuje okretna postolja

TŽV Gredelj isporučuje okretna postolja

Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju započela je isporuku okretnih postolja Y25 Ls1 (K) za naručitelja World Business Center Beograd. U srijedu 21. veljače isporučeno je 50, od ukupno 100 okretnih postolja Y25 Ls1(K) za teretne vagone, koliko je definirano Ugovorom. Okretna postolja koristit će se za teretne vagone na stranom tržištu.

Svaki projekt i isporuka ponovni su dokaz da će Gredelj i dalje biti prepoznat kao kompanija koja je svojim iskustvom, tehnološkim i stručnim resursima kapacitirana za realizaciju zahtjevnih projekata kao i konkurentna na zahtjevnom inozemnom tržištu.

„TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju je ponovno potvrdio znanje i sposobnost svojih stručnjaka te iznimnu reputaciju i konkurentnost u proizvodnji i održavanju željezničkih vozila. Vjerujem da će se taj uspješan trend nastaviti i u budućnosti zaključenjem novih poslova, kako na domaćem tako i na svjetskom tržištu“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja Tomislav Đuričin.

TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi, koji izlaze iz njegovih pogona, konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). Ta vozila danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta, od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.

Tekst i fotografije: TŽV Gredelj

© 2019 Savez za Željeznicu