Savez za Željeznicu

News

Sretan Božić i Nova 2020. godina!

Svim članovima, podupirateljima, svim putnicima i svima građankama i građanima želimo Sretan Božić i sretnu i uspješnu novu 2020. godinu!

Zahvaljujemo svima na podršci tijekom 2019. godine i nadamo se da ćete poduprijeti naše napore za razvoj udobnijeg, bržeg, učestalijeg i održivijeg željeznički i sva drugi javni prijevoz u Hrvatskoj i Europskoj uniji. 

Foto: Ante Klečina

Privatni prijevoznici nisu „otimači blaga“ HŽ Cargu

Ulaskom Hrvatske u EU zonu na tržište željezničkog teretnog prijevoza ušli su i privatni prijevoznici. Oni su na tribini „Intermodalni prijevoz – rješenje za održivu mobilnost“, pred predstavnicima znanosti, struke i industrije, iznijeli svoje probleme, izazove ali i perspektive koje ima i koje može ostvariti Hrvatska u intermodalnom prijevozu,  na korist svih aktera i s ciljem višestrukog doprinosa povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i zaštiti okoliša.

  • Posted: 27. 10. 2019.
  • Tags: Novosti
  • Comments: 0

ZIRP 2019: u znaku elektromobilnosti

Elektromobilnost, primarno u cestovnom prometu, bila je glavna tema ovogodišnje međunarodne znanstvene konferencije o razvoju prometa – ZIRP 2019,  koji je održan u Opatiji 9. i 10. svibnja u hotelu Amadria Park Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta. No, glavna panel rasprava ponudila je vrlo malo vizije i razvojnih rješenja za budućnost i uglavnom se zadržala na raznim operativnim rješenjima, uz poneke ipak zanimljive trenutke.

Ozalj – uspješna priča o RUMOBIL-u

Zadnji i 35. po redu turistički vlak iz Zagreba za Ozalj vozio je 27. travnja 2019., čime je završen jedan od 8 pilot-projekata u projektu RUMOBIL koji je trajao od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2019.

Vodeći partner Projekta bilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i transporta njemačke regije Saxony-Anhalt, a sa 85 posto financiran je iz EU programa „Interreg Central Europe“. Projekt RUMOBIL (RUral MOBILity – ruralna mobilnost u …

© 2020 Savez za Željeznicu