Savez za Željeznicu

Natječaj Komisije za mlade inovatore u transportu

Natječaj Komisije za mlade inovatore u transportu

Europska Komisija ovog je tjedna objavila natječaj pod nazivom European Transport Innovation Challenge 2017 . Navedeni poziv usmjeren je prema mladim transportnim inovatorima za inovativna rješenja koja će doprinijeti smanjenju CO2 emisija u prometu.

Ponuđena rješenja mogu biti rezultati istraživanja, mogu biti vezani za bilo koji mod prometa, te mogu biti vezani za bilo koji sektor koji je vezan za promet, kao što su rješenja u zdravstvenoj zaštiti, prehrambenoj industriji ili slično. Ključna riječ je inovativnost.

Nagrada je potpuno pokriveno putovanje u Strasbourg na ITS kongres u lipnju ove godine, za prvih 12 mladih inovatora starosti između 18 i 35 godina.

Dodatno na putovanje, sve pokrivene troškove te prilika za povezivanjem s vodećim stručnjacima iz područja ITS-a, nagrada će uključivati trening program i radionicu prije samog kongresa.

Prijave se mogu poslati od strane jedne osobe, grupe, tvrtke (za mala i srednja poduzeća) ili bilo kojeg drugog pravnog subjekta iz EU zemalja koje su povezane s programom Horizon 2020.
Sudionici trebaju prijaviti radove odnosno ideje u manje od 1500 riječi kako bi mobilnost u Europi mogla biti čišća i efikasnija. Zadnji rok za prijavu je 2. svibnja.

Prijaviti se možete direktno putem ovog linka.

Više informacija dostupno je ovdje.

© 2019 Savez za Željeznicu