Savez za Željeznicu

Besplatna edukacija za izradu SUMP-ova

Besplatna edukacija za izradu SUMP-ova

U rovinjskom Hotelu Eden od 20. do 23. ožujka 2018. održava se besplatni trening o izradi i provedbi Planova održive urbane mobilnosti (SUMP). Na besplatni trening mogu se prijaviti predstavnici gradova i drugih institucija iz Hrvatske i Slovenije, a organizira ga mreža CIVINET Slovenija–Hrvatska-JIE.

Prijave su nedavno otvorene i pozivaju se svi zainteresirani da se jave za sudjelovanje na tom besplatnom treningu na kojem mogu naučiti nešto više o izradi i provedbi Planova održive urbane mobilnosti (SUMP).  Nakon što se sudionicima iz gradova popuni prvih dvadeset mjesta, mogućnost prijave ima još desetak polaznika seminara iz ostalih relevantnih dionika koje zanima tema ili žele sudjelovati u aktivnostima vezanim uz izradu SUMP-ova. Sudjelovanje na treningu besplatno je za najviše 15 predstavnika gradova iz Hrvatske i 15 predstavnika gradova iz Slovenije, a pokrivaju se troškovi smještaja i prijevoza.

         Edukaciju organiziraju hrvatski i slovenski partneri projekta CIVITAS Prosperity, u suradnji s mrežom CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE. Predavanja i radionice na seminaru vodit će iskusni predavači iz više europskih zemalja, a odvijat će se na interaktivnim radionicama i terenskom radu. Govorit će se o aktualnim temama planiranja prometa, kao što su stanje i budućnost Planova održive urbane mobilnosti (SUMP); kako dobiti političku podršku za integrirano planiranje prometa;  kako se nositi sa SUMP-ovima u malim gradovima i općinama, kako povezati integrirani promet i prostorno planiranje, kako komunicirati s javnošću i uključiti ih u pripremu i provedbu SUMP-ova, kako koristiti javni prostor u planiranju prometa itd.

Prijave se zaprimaju putem online prijavnice do srijede 28. veljače 2018. do 12.00 sati, a prijavnica je dostupna na poveznici: https://goo.gl/Z1eHZC. Više informacija može se dobiti na civinet@odraz.hr

Program radionice možete skinuti ovdje: PROSPERITY edukacija PROGRAM_HR.

© 2019 Savez za Željeznicu