Savez za Željeznicu

Uspješan projekt „Sjajim u mraku“

Uspješan projekt „Sjajim u mraku“

U Varaždinu su od 9. do 11. lipnja bili organizirani 16. dani performansa na kojima je održan okrugli stol „2. kritična masa – infrastrukturna obnova“ u organizaciji Varaždinskih biciklista i Sindikata biciklista

Okrugli stol pod nazivom „2. kritična masa- infrastrukturna obnova“ bio je organiziran u prostorijama kina „Gaj“ u petak 9. lipnja i na njemu bili su predstavljeni projekti „Sjajim u mraku“ i „Dijalog o mobilnosti“. Panelisti na okruglom stolu bili su Kristina Škrokov iz Varaždinskih biciklista te Vladimir Halgota i Goran Lampelj iz Sindikata biciklista, a okrugli stol organiziran je s ciljem povećanja sudjelovanja građana u donošenju odluka o mobilnosti. Na događanju je održano i predavanje o prometnoj problematici u današnjim gradovima, kojim se sugerira da se prometni problemi mogu riješiti – javnim prijevozom i biciklima.

Tim okruglim stolom završen je projekt „Sjajim u mraku“, financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020 Ministarstva unutarnjih poslova. Građanima bili su prezentirani rezultati projekta, zaštitna reflektirajuća odjeća, mapirana infrastruktura grada Varaždina i prijedlozi poboljšanja kretanja biciklom kroz grad, a bio je predstavljen biciklistički paviljon i održana izložba oldtimer bicikala.

Zadnjeg dana događanja, unutar biciklističkog paviljona na Trgu Kralja Tomislava, održan je koncert varaždinskog benda The Mindmills. Oni su održali svojevrsni jam session gdje su uz dio postojećeg repertoara uživo stvarali nove pjesme i odmah i predstavljali publici.

Vlatka Škorić

Foto: Ante Klečina

© 2019 Savez za Željeznicu