Savez za Željeznicu

Sustav javnih bicikala u Metkoviću!

Sustav javnih bicikala u Metkoviću!

Sustav javnih bicikala od 02. lipnja 2017. i u Metkoviću.

U četiri godine rada nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj pokrenut je u 12 gradova. Mreži nextbike gradova danas se pridružio i centar doline Neretve koji je kroz povijest bio poznat kao Narona, naselje smješteno na granici dvaju svijetova. Od danas Metkovci i turisti mogu uživati u cjenovno najpovoljnijem, najzelenijem i najzdravijem obliku javnog prijevoza koji krijepi tijelo i dušu. Riječ je o projektu koji je u potpunosti u skladu s direktivama Europske unije te vizijom i planovima Gradske uprave vezanim uz održivi razvoj. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpametniji gradski prijevoz. Nextbike značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika, što može potvrditi svatko tko barem ponekad biciklira. Integrirani javni prijevoz budućnost je koja već sada stiže u Hrvatsku. Koristite autobus, vlak, automobil i bicikl i otkrijte čari kombiniranog prijevoza.  

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 12 hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Velikoj Gorici, Sisku, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, pa čak i na otoku Lastovu. Tom se društvu danas pridružo i grad Metković, a do srpnja ove godine još 2 nova grada uvode nextbike sustav javnih bicikala. Nakon službenog predstavljanja projekta slijedila je probna vožnja javnim biciklima, a nazočni su bili oduševljeni performansama bicikala i besplatnom mobilnom aplikacijom za brz i jednostavan najam.

Poznati Metkovci o projektu

„Ovakav sustav aktivno koristim po Njemačkoj i drago mi je da je konačno stigao u naš grad. Dolina Neretve i naše okruženje to definitivno zaslužuje. Razgled grada, muzeja Narone, vožnja uz Neretvu i samo taj osjećaj slobode pri vožnji biciklom su nešto što našim gostima daje puno ljepši i direktniji doživljaj našeg kraja. A za domaće još bolje jer će se riješiti barem jedan manji dio prometnih problema, buke i gužvi, a o zaštiti okoliša da i ne govorimo. Važno je samo da se nastavi raditi u tom smjeru jer svaka mjera sama za sebe ne može donijeti čuda, ali ako se potrudimo svi zajedno da ovome gradu donesemo boljitak, sigurno će uz ostale mjere u gradu i sustav javnih bicikala donijeti rezultate koji se od njega očekuju. Ju hej Metković!“ izjavio je Hrvoje Batinović.

Što je nextbike?

Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz, a jednom registrirani korisnik za samo 79 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 120 gradova u svijetu! Nextbike spremno čeka nove gradove i tvrtke koji ulažu u održivu mobilnost i kontinuirano ulaže u nove tehnologije i unapređenje korisničkog isukstva. Kako bi se osjećali sigurnije u prometu, Nextbike u suradnji s drugom Sigurnost u prometu, Fakultetom prometnih znanosti i Crvenim križom svake godine organizira nekoliko škola bicikliranja te potiče gradove na unapređenje biciklističke infrastrukture.

Podrška projektu

Projekt podržavaju Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Savez za željeznicu i HŽ Putnički prijevoz, nextbike partner u integriranom javnom prijevozu čiji putnici uživaju čak 150 minuta besplatne vožnje svaki dan, 365 dana u godini. Savez društvo naša djeca pozdravio je projekt u ime svih gradova prijatelja djece koji potiču sigurnije i čišće ulice za bezbrižnu dječju igru. Ministarstvo turizma i Hrvatski ferijalni i hostelski savez prepoznali su ovu uslugu kao odličnu polugu za produljenje turističke sezone.

Sustav javnih bicikala d.o.o.

Ova mikro startup tvrtka niže priznanja za svoj rad. Studenti četiri godine zaredom Sustav javnih bicikala smatraju najboljom malom tvrtkom po društveno odgovornom ponašanju i ekologiji. Sustav javnih bicikala proglašen je i najboljim startupom zelenog gospodarstva 2014. godine i nositelj je prestižnog Green Mark certifikata za izvrsnost. Dvostruki su dobitnici DM Green City nagrade za poseban doprinos zaštiti okoliša. Ministarstvo poduzetništva nagradilo ih je bespovratnom potporom za proširenje mreže stanica s javnim biciklima i česti su gosti poslovnih skupova fokusiranih na društveno odgovorno poduzetništvo, zelene tehnologije i zaštitu okoliša. Pisma podrške tvrtki Sustav javnih bicikala upućena su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Savjeta za zelenu gradnju, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske turističke zajednice, biciklističkih udruga te drugih uglednih institucija, udruga i tvrtki. Za 2014. i 2016. godinu osvojili su i nagradu Hrvatske udruge poslodavaca za brigu o okolišu. U 2015. godini dobili su priznanje za najbolju marketinšku kampanju hrvatskog zelenog gospodarstva.

 

Prvih 15 dana BESPLATNO korištenja sustava u Metkoviću

Od dana 02.06.2017., prvih 15 dana korištenje nextbike sustava u Metkoviću je besplatan. Za aktivaciju 15 dana besplatnog korištenja molimo da svoje ime i prezime, broj mobitela, e-mail adresu te kopiju ili fotografiju osobne iskaznice pošaljete na mail: info@nextbike.hr

Izrada nextbike računa bit će napravljena u najkraćem mogućem roku!

© 2018 Savez za Željeznicu