Savez za Željeznicu

Revitalizacija industrijskih kolosjeka

Revitalizacija industrijskih kolosjeka

Saveza za željeznicu započeo je projekt revitalizacije industrijskih kolosijeka. Cilj projekta je sa jedne strane, potaknuti osuvremenjivanje industrijskih kolosijeka kojih u RH ima 291, a mahom su u lošem tehničkom stanju i ne zadovoljavaju potrebe gospodarstvenika koji ih koriste,  Sa druge strane cilj inicijative je potaknuti izgradnju novih industrijskih kolosijeka posebice u slobodnim i poduzetničkim zonama.  Revitalizacijom odnosno pokretanjem osuvremenjivanja i gradnje industrijskih kolosijeka, na način kako mi to predlažemo, ostvarilo bi se:

1.       povećane konkurentne sposobnosti: izvoznicima, gospodarstvenicima koji imaju potrebu za transportom velikih količina tereta te svim gospodarstvenicima koji prevoze svoje proizvode ili/i sirovinu na udaljenostima većim od 60 km.
2.        prilika za  plasman proizvoda i usluga svim proizvođačima za željezničku infrastrukturu (prema našim saznanjima najmanje 20 registriranih poduzeća u RH) .
3.       povećanje prijevoza robe željeznicom čime bi se učinila korist široj društvenoj zajednici jer je prijevoz robe željeznicom prepoznat kao energetski učinkovit i ekološko prihvatljiv prijevoz.
4.       povećanje rada željezničkih operatora i Upravitelja infrastrukturom

Stručni rad – Revitalizacija industrijskih kolosijeka

prezentacija projekta

revitalizacija-ind-kolosijeka_podloga za projekt

© 2022 Savez za Željeznicu