Savez za Željeznicu

HŽ Putnički prijevoz postao 40. član HRPSOR-a

HŽ Putnički prijevoz postao 40. član HRPSOR-a

Nakon što je 2014. u članstvo HRPSOR-a primljena HŽ Infrastruktura, HŽ putnički prijevoz postao je  druga  tvrtka iz željezničkog sektora koja je ovih dana primljena u članstvo HRPSOR-a.

Naime, Skupština Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR) na sjednici održanoj 28. ožujka 2018. godine, primila je tri nova člana i to tvrtke HŽ Putnički prijevoz, Energia naturalis i Panda komunikacije. Obzirom na to da je HRPSOR  donedavno brojao 39 članica, HŽ Putnički prijevoz postao je njegova 40. članica. 

Nakon predstavljanja kandidata i jednoglasnog usvajanja odluke o pristupu u članstvo, predsjednica Upravnog vijeća Snježana Bahtijari i član Upravnog vijeća Robert Mustač, novim članovima uručili su Povelje o članstvu koje se dodjeljuju od 2003. godine.

Sve veći broj tvrtki prepoznaje važnost članstva u HRPSOR-u kojim se potiče provjera, usporedba i natjecanje u području društvene odgovornosti i djelotvornog upravljanja. Članstvo u HRPSOR-u otvara mogućnosti pružanja i prijenosa praktičnih iskustava na tragu održivog razvoja, međunarodne afirmacije i suradnje, razmjenu informacija i ideja sa stručnjacima za društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj, sudjelovanje u aktivnostima kao što su Indeks DOP-a  te pojavljivanje u publikacijama primjera dobre prakse i promotivnim člancima u glasilu Gospodarstvo i održivost. Osim promocije kompanije, provodi se sustavno obrazovanje i napredak društveno odgovornih praksi koje stvaraju i korist za samu kompaniju.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj – HRPSOR je neprofitna ustanova, a članovi su predstavnici hrvatskog gospodarstva koji udružuju znanje, inovativnost i odgovornost u traganju za razvojnim putevima koji uravnotežuju poslovni uspjeh, društvenu dobrobit i zaštitu okoliša.

Misija HRPSOR-a je jačati svijest o važnosti novog pristupa uobičajenom/dosadašnjem izražavanju poslovnih rezultata, koji u kontekstu postizanja održivog razvoja uključuje i uspjeh društvene zajednice i svih zainteresiranih sudionika. Također, žele razmjenjivati dobra iskustva i isticati pozitivne primjere u okviru cijelog poslovnog sektora, zagovarati dijalog/razgovor između svih zainteresiranih sudionika i poticati nova partnerstva u svrhu postizanja veće konkurentnosti i stvaranja inovacija. HRPSOR podupire politike i usmjerenja koja pridonose novim održivim oblicima ponašanja i djelovanja u svim segmentima društva te pridonosi uspostavljanju poštenog i slobodnog tržišnog natjecanja, te transparentnog i odgovornog djelovanja svih njegovih sudionika

Više na poveznici http://hrpsor.hr/novi-clanovi-hr-psor-a-2-777.html

 

Izvor i fotografija: HRPSOR

© 2019 Savez za Željeznicu