Savez za Željeznicu

Dva RUMOBIL-ova vlaka u lipnju

Dva RUMOBIL-ova vlaka u lipnju

Šesti i sedmi po redu vlakovi iz projekta RUMOBIL voze u Ozalj druge i četvrte subote u lipnju na ozaljsku eko priču i dane vina.

Putnike šestog RUMOBIL-ova vlaka, koji vozi u subotu 10. lipnja 2017. pod nazivom „Ozaljska eko priča“, očekuje  turistički obilazak grada Ozlja te posjeta Ekološkom pčelarstvu Krnić. Polazak iz Zagreba je u  9.52, iz Karlovca u 11.07 sati,  a u Ozalj vlak dolazi u 11.33 sati. Vlak se vraća iz  Zaluke u 17.13, u Karlovcu je u 17.38, a u Zagreb stiže u 18.32 sati. Izletnici će moći krenuti turističkom rutom „Putevima Slave Raškaj“ i posjetiti Zavičajni muzej Ozalj, potom u 13.30 odlaze  autobusom iz ozaljskog Starog grada do seoskog turizma „Viki“ i na Ekološko pčelarstvo Krnić, odakle kreću prema stajalištu Zaluka.

Putnike sedmog RUMOBIL-ovog vlaka, koji vozi u subotu 24. lipnja 2017.,  očekuje obilazak grada Ozlja te izlet u Vivodinu, na tradicionalnu manifestaciju „Dani vina u Vivodini“.  Polazak vlaka iz  Zagreba je u 9.52, iz Karlovca u 11.07, a u Ozalj vlak dolazi u 11.33. U 18.45 planiran je autobusom povratak iz Ozlja do Karlovca, gdje se u 19.58 presjeda na vlak za Zagreb, a na ZGK dolazi u 20.37. Izletnici će dio dana provesti u Ozlju, a poslijepodne u Vivodini, gdje će moći objedovati, degustirati vina, šetati turističkom stazom, učiti u kreativnim radionicama, jednostavno – uživati u prirodi.

Cijena za oba vlaka je standardna – jedna osoba iz Zagreba putuje za 50 kuna, iz Karlovca za  20 kuna,  a u cijenu je uključen prijevoz vlakom i autobusom. Djeca do 6 godina na ove, kao i na većinu turističkih vlakova koje organizira HŽ Putnički prijevoz, putuju besplatno. Karte se mogu kupiti na zagrebačkom i karlovačkom željezničkom kolodvoru.

Termine i program sljedećih RUMOBIL-ovih vlakova možete naći na www.ozalj.hr i www.hzpp.hr.

© 2018 Savez za Željeznicu