Savez za Željeznicu

Prvi čuvani parking za bicikle u Zagrebu

Prvi čuvani parking za bicikle u Zagrebu

Prvi hrvatski čuvani parking za bicikle otvara se u samom centru Zagreba, pod nazivom Lanac. Parking se otvara u petak u Obrtničkom prolazu 1, samo par metara udaljenom od Cvjetnog trga.

DSCF43865_14_06_10_varazdin

Vođene primjerom europskih metropola u kojima su ovakvi projekti svakodnevica, mlade zagrebačke poduzentice odlučile su u Zagrebu otvoriti parking za bicikle, koje za projekt kažu: “Lanac za bicikle rješenje je za sve probleme oko sigurnog parkiranja bicikla u centru grada. Od sada, svi mogu bezbrižno ostaviti svoj bicikl bilo da su otišli na kavu, ručak, sastanak ili su biciklom došli na posao”.

Uz jednostavnost i pristupačnost, dolazi i olakšanje životnog stila građanki i građana biciklista, a valja naglasiti kako je ovaj projekt jedan od koraka prema rješavanju urbanističkih pitanja izazvanih neplanskim i dosad neuređenom parkiranju bicikala.

Arhitektonsko rješenje prostora u potpunosti je prilagođeno i optimizirano prema potrebama vlasnika bicikala, a tome je doprinijela i suradnja s hrvatskim inovatorom Marinom Radovanom, dizajnerom biciklističke opreme. Parking za bicikle će biti prepoznatljiv i po vanjskom pročelju prostora, koji je oslikan grafitom.

A.P.

Foto: A. Klečina

 

 

© 2020 Savez za Željeznicu