Savez za Željeznicu

Deutsche Bahn naručio od Bombardiera 29 vlakova za centralnu Njemačku

Deutsche Bahn naručio od Bombardiera 29 vlakova za centralnu Njemačku

Deutsche Bahn je naručio 29 TALENT 2 jedinica od Bombardier Transportationa za S-Bahn Mitteldeutschland, putničku željezničku uslugu u središnjoj Njemačkoj. Ugovor između DB Regio, podružnice Deutsche Bahna i Bombardiera vrijedan je oko 146 milijuna eura. Ta prošlotjedna narudžba je ujedno i dio okvirnog sporazuma sklopljenog 2007.g., vrijednog više od milijarde eura.

BOMBARDIER talent 2

Iz Deutsche Bahna naglašavaju kako je ova investicija doprinos nastavku modernizacije voznog parka za dobrobit korisnika, te da pripremaju tvrtku za budućnost, jačanjem konkurentnosti na tržištu. Iz Bombardier Transportationa pak ističu da njihovi uspješni TALENT 2 vlakovi ispunjavaju sve uvjete Deutsche Bahna po cijeni i energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša, te udobnosti putnika.

Osnovne karakteristike TALENT 2 vlaka su njegov inovativni, modularni koncept i visok stupanj standardizacije, što omogućuje fleksibilnu konfiguraciju vlaka. Koncept platforme omogućava brojne varijante istog tipa vlaka, te tako može biti opremljen sa različitim tehničkim modulima.

U sklopu proširenja S-Bahn Mitteldeutschland željezničke mreže, 19 vlakova sa tri vagona i 10 sa pet će prometovati od jeseni 2016.g. na liniji Halle/Saale i Gaschwitz kroz Leipzig City-Tunnel prema Dessau-Roßlau i Lutherstadt Wittenberg, među ostalim linijama.

Klimatizirani vlakovi će tako nuditi sjedala s velikim razmakom i prostrane višenamjenske pretince za biciklistički prijevoz. Udobno područje za sjedenje za do 14 ljudi će učiniti putovanje još privlačnijim za male grupe. Vlakovi imaju i video kamere, te informiranje putnika putem monitora koji prikazuju pojedinosti putovanja u realnom vremenu. Vlakovi će biti razvijeni i proizveden u Bombardierevoj lokaciji u Hennigsdorfu.

A.P.

Izvor: think-railways.com

 

© 2019 Savez za Željeznicu