Savez za Željeznicu

Poslovni forum u Ludbregu – zelena teretna logistika i održivi javni prijevoz

Poslovni forum u Ludbregu – zelena teretna logistika i održivi javni prijevoz

U organizaciji Saveza za željeznicu i Grada Ludbrega 1. rujna održava se Poslovni forum na kojem će se razgovarati o održivom prometu, razvoju i poduzetništvu ludbreške regije.

U Dvorcu Batthyany u Ludbregu 1. rujna od 13.00 do 15.00 sati održat će se Poslovni forum na temu „Zelena teretna logistika, suvremeni javni prijevoz i nove poslovne prilike za gospodarski i demografski razvoj ludbreške regije“. Ovaj Poslovni forum samo je jedan od događaja koji se održavaju u povodu „Dana ludbreške Svete Nedjelje“. Forum zajednički organiziraju Savez za željeznicu i naša članica Grad Ludbreg, koji je ujedno i zlatni sponzor. Brončani sponzori su Općina Martijanec i Općina Mali Bukovec, dok je medijski pokrovitelj Radio Ludbreg.

Foto: A. Klečina

Na Forumu bit će održane tri prezentacije i jedna panel rasprava. Prvu prezentaciju na temu  „Prilike za poduzetnike u financijskoj perspektivi 2021. – 2027.“ održat će Franjo Benjak iz PwC Hrvatska, drugu,  pod nazivom „Zeleni javni prijevoz i održiva teretna logistika mikroregije Ludbreg“ održat će predsjednik Saveza za željeznicu Ante Klečina, dok će treću, pod naslovom „Održiva cestovna infrastruktura, zone bez automobila, pješačke i biciklističke staze“  održati doc. dr. sc. Predrag Brlek sa Sveučilišta Sjever. Kroz drugu i treću prezentaciju moći će se, po prvi puta, čuti dio nalaza i preporuka iz nacrta Studije razvoja sustava održivog javnog prijevoza i sustava nemotorizirane mobilnosti za grad Ludbreg i općine Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Mali Bukovec, koju je nedavno izradio tim Saveza za željeznicu pod vodstvom Ante Klečine.

Potom će se održati panel diskusija na temu „Pomaže li održiva mobilnost i zelena logistika razvoju ludbreške regije?” na kojoj će sudjelovati gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ, marketing menadžer HŽ Putničkog prijevoza Tomislav Prpić, doc. dr. sc. Predrag Brlek sa Sveučilišta Sjever te predstavnik ludbreških poduzetnika. Oni će pokušati odgovoriti na pitanja kao što su: Na koje prilike mogu računati poduzetnici u sljedećih sedam godina? Postoje li projekti koji odašilju poruke o razvoju zelene mobilnosti i logistike te prijateljsko okruženje za poduzetništvo? Postoje li rješenja za Ludbreg i okolne općine kako bi logistika bila čuvar okoliša i generator gospodarstva? Koliko je za tvrtke važno da se uspostavi teretna intermodalnost te da se reaktivira željeznica za određene prijevoze? Što grad Ludbreg i okolne općine mogu poduzeti u tom smislu? Itd… Panel diskusiju moderirat će Ante Klečina.

© 2023 Savez za Željeznicu