Savez za Željeznicu

News

30 godina razvoja prema integriranom prijevozu putnika u Zagrebu

Osnovna prednost željeznice u gradsko-prigradskom prijevozu je u brzini: prosječna brzina prigradskog vlaka je 45 km/h, autobusa 20 km/h, a tramvaja 17 km/h. Na to se nadovezuju i druge prednosti kao što su 30 puta manja emisija štetnih tvari nego u cestovnom prometu, manja potrošnja energije, manje onečišćenja zraka i manja buka, veća sigurnost prometa, rasterećenje gradskih i prigradskih prometnica i parkirališta, bolja mogućnost prijevoza osoba smanjene pokretljivosti, mogućnost prijevoza …

„I male sredine mogu biti generator dobrih ideja i projekata”

U Ludbregu je, 1. rujna održan Poslovni forum na temu  “Zelena teretna logistika, suvremeni javni prijevoz i nove poslovne prilike za gospodarski i demografski razvoj ludbreške regije” na kojem je sudjelovalo tridesetak gospodarstvenika i predstavnika lokalne samouprave. Forum, kojeg je organizirao Grad Ludbreg i Savez za željeznicu, održan je u sklopu obilježavanja „Dana ludbreške Svete nedjelje“.

Na Forumu razgovaralo se o poduzetništvu ludbreške regije i održivom prometu. U prvom dijelu Foruma …

  • Posted: 02. 09. 2022.
  • Tags: Novosti
  • Comments: 0

Poslovni forum u Ludbregu – zelena teretna logistika i održivi javni prijevoz

U organizaciji Saveza za željeznicu i Grada Ludbrega 1. rujna održava se Poslovni forum na kojem će se razgovarati o održivom prometu, razvoju i poduzetništvu ludbreške regije.

U Dvorcu Batthyany u Ludbregu 1. rujna od 13.00 do 15.00 sati održat će se Poslovni forum na temu „Zelena teretna logistika, suvremeni javni prijevoz i nove poslovne prilike za gospodarski i demografski razvoj ludbreške regije“. Ovaj Poslovni forum samo je jedan od događaja …

Kako do kvalitetnog županijskog autobusnog prijevoza? – panel rasprava u Varaždinskoj županiji

„Ugovori o javnoj usluzi u javnom prijevozu putnika u hrvatskim županijama“ bila je tema panel rasprave održane danas u Županijskoj palači u Varaždinu u organizaciji Saveza za željeznicu u suradnji s Varaždinskom županijom.

Varaždinska županija bila je i zlatni sponzor ovog skupa, a brončani sponzori bili su Altpro d.o.o. iz Zagreba te Rail Cargo Carrier-Croatia d.o.o., član ÖBB-a. Skup je medijski pokrivao portal privredni.hr.

O tome kako osigurati kvalitetnu javnu uslugu u …

© 2022 Savez za Željeznicu