Savez za Željeznicu

3. CIVINET Forum u Varaždinu

3. CIVINET Forum u Varaždinu

Varaždinska županija i mreža za održivu mobilnost CIVINET Slovenija – Hrvatska – JIE, organiziraju 3. CIVINET Forum koji će se održati  u petak 15. lipnja 2018. u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, u Varaždinu, Franjevački trg 7. Tema ovogodišnjeg Foruma je “Održiva mobilnost i integrirani prijevoz putnika u funkciji pozitivnih demografskih kretanja”.

Na Forumu bit će predstavljena tri primjera dobre prakse održive mobilnosti i bit će održana jedna panel-rasprava. Tako će Bence Papp iz mađarskog grada Nagykálló i  Gábor Zimborán iz mađarske županije Szabolcs-Szatmár-Bereg, predstaviti projekt RUMOBIL – održivi sustavi javnog prijevoza  za ruralne regije koji pozitivno utječu na demografiju.  Julien de Labaca iz francuske regije Eurorégion Nouvelle-Aquitaine Euskadi Navarre, predstavit će projekt Transfermug, zajednička tražilica održivih prijevoznih usluga za Akvitaniju, Baskiju i Navaru, dok će Ante Klečina iz Varaždinske županije govoriti na temu „Varaždinska županija prema održivoj mobilnosti – nova pruga za Zagreb i pilot linija integriranog prijevoza putnika“.

U drugom dijelu Foruma održat će se panel-rasprava na temu “Alati i iskustva u razvoju održive mobilnosti za pozitivne demografske trendove”. U raspravi sudjelovat će župan Varaždinske županije Radimir Čačić, podžupan Mestne občine Ljubljana prof. Janez Koželj,  pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke dr. Srđan Škunca te izv. prof. dr. sc. Aleksandar Lukić sa Odsjeka za geografiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Nakon službenog dijela programa, za sve sudionike bit će organiziran obilazak Varaždina, u sklopu kojeg će Grad Varaždin predstaviti europski projekt CityWalk, financiran iz Programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav. Uz Varaždin, u projektu sudjeluje još 17 partnerskih gradova iz Europe.

Prijavite svoje sudjelovanje na poveznici: https://goo.gl/QhBjDC

Program se može pogledati na poveznici OVDJE.

© 2018 Savez za Željeznicu